Látnivalók Tamásiban

Termálfürdő:

A kemping szomszédságában, a Várhegy lábánál 7 hektáros zöldterületen, gyönyörű környezetben található. A termálfürdő egész évben nyitva tart. A régi fürdőterületén 5 különböző méretű és vízhőmérsékletű medence üzemel. Magas sótartalmú, alkálikloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvize elsősorban ízületi bántalmakra, porckopásos és baleseti bántalmak utókezelésére kiváló. Az új fürdő 2 szinten 10 medencével és számtalan szolgáltatásokkal áll a vendégek rendelkezésére. (www.tamasifurdo.hu)
furdo
parkerdo Parkerdő:

A turisták és a lakosság kedvelt kiránduló és sportolási helye. Gyakran ad helyet kulturális és gasztronómiai rendezvényeknek is. A gyermekeknek játszótér, a horgászat szerelmeseinek horgásztó, a sportolni vágyóknak teniszpálya áll rendelkezésükre. A kirándulók az erdei tornapályán át juthatnak el a kilátóba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a szőlőskertekre.
Vadaspark:

2008. májusában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a 20 hektáros Vadaspark a Parkerdő szomszédságában. Természetes környezetükbe mutatja be a gyulaji erdőben élő nagyvadfajokat: a dámvadat, a gímszarvast, a vaddisznót és az őzet. A vendégek természetes környezetükben, séta közben vagy földbe süllyesztett leskunyhókból, kilátóból láthatják az állatokat, így bepillantást nyerhetnek mindennapos életükbe. A vadsimogató áll a kisebbek rendelkezésére. A Vadaspark egész évben várja látogatóit napkeltétől napnyugtáig.
vadaspark
pacsmag Pacsmagi tavak:

A Pacsmagi halastavak országos fontosságú természetvédelmi terület és nemzetközi jelentőségű vízimadár élőhely. A természet szerelmesei és a nyaranta szervezett madarásztáborok lakói a helyi ornitológusok vezetésével figyelhetik meg az itt fészkelő madarakat.
Miklósvári kastély:

A miklósvári vadászkastélyt Eszterházy Miklós építette 1776-ban az egykori vár romjaiból. Az épület ma magántulajdonban van.
eszterhazy
templom Római katolikus templom:

A műemlék jellegű, barokk stílusú épület. Az 1936-os régészeti feltárások bizonyították, hogy ezen a helyen a római kortól templom állt. Írásos források alátámasztják, hogy az Anjou-kori átépítéskor megváltozott a templom védőszentje, Szent Tamás helyett Szent István király lett. A templom a török megszálláskor , 1544-ben megsérült, a hódoltság alatt a lakosság a Kálvária dombon lévő Rozália-kápolnát használta. A templomot az 1686-os visszafoglalás előtt pár évvel a törökök felrobbantották. 1734-1745 között épült fel a templom a mai formában. A templomkertben áll a Mária szobor, mely a város egyik legrégebbi köztéri szobra.
Rozália kápolna:

A gótikus stílusú műemlék 1544-ben épült. A többszöri átépítés során barokk és romantikus részletekkel gazdagodott. Mellette található Szent Vendelnek a pásztorok védőszentjének szobra és a Kálvária.
kapolna
Művészetek Háza:

A Tamási Galéria és a Helytörténeti Gyűjtemény található itt. A galéria időszaki és állandó kiállításoknak ad helyet, ez utóbbi festményeit az Amerikában élő Könnyű László családja adományozta a városnak.

Látnivalók Tamási környékén

Ozorai Pipo-vár:

Tamásitól 22 km-re található a vár. Philippo Scolari építész 1416 körül építette a korabeli itáliai városi porták mintájára. A kápolna őrzi Szent György csontereklyéit. Az idilli környezet, az élményszerű belső terek és a kapcsolódó programok a reneszánsz lovagi várak világába varázsolják a látogatót. A vár különleges látványossága a szoborcsarnok, ahol híres itáliai mesterek (Donatello, Michelangelo, Leonardo) szobormásolatai tekinthetők meg, valamint a középkori konyhamúzeum. Kiállítás mutatja be az Eszterházy család történetét.
ozora
simontornya Simontornyai vár:

Tamásitól 26 km-re található. A vár a 13. században épült. Restaurálása után múzeummá alakult át. Három állandó kiállítás tekinthető meg itt.